VÄLKOMMEN TILL EN KVÄLL MED INSPIRATION, FOTBOLL OCH NÄTVERKANDE!

VM i Qatar och efterspelet kring sportswashing och styrelsens ansvar kring sponsring!
Spelföreningen och SK Styrelsebalans har som gemensamt mål att utveckla ett värdeskapande
styrelsearbete. Vi har också intresse för mångfald och jämställdhet för att få till en förändring. Vi vill visa
upp goda exempel, från idrottsvärlden till näringslivet. Fotbolls VM i Qatar är omtvistat. Hur kan ett land köpa ett världsmästerskap och ett deltagande i VM? Här har begreppet sportswashing fått en innebörd. Finns sportswashing i Sverige – hur ser den i så fall ut? Hur kan företagets sponsringsstrategi påverka mer jämställt? Sponsrar man hela klubben eller bara herrlaget?

Hur kan idrott och näringsliv tillsammans bli en viktig del av mångfald och jämställdhet? Vilket ansvar har företagets styrelse och föreningen styrelse för förändringen?

VÄLKOMMEN TILL EN KVÄLL MED INSPIRATION, FOTBOLL OCH NÄTVERKANDE:
Att få möjligheten att tacka nej till QatarCaroline Jönsson, FIFPRO, VM medaljör i
fotboll

Strategiska tankar kring hållbar sponsringIngemar Queckfeldt, Head of
sponsorship Eleda Group
. Eleda Group är en expansiv koncern med fokus på anläggnings-,
entreprenad- och servicetjänster inom infrastruktur
Strategiska beslut i styrelsen för ökad mångfaldKatarina Matson, VD på Let’s Tango
AB (tidigare Senior Expert Culture & Diversity Volvo Cars)

Panelsamtal kring; Sportswashing och hållbar sponsring
Panelsamtal leds av moderator Karina Lindgren, SK Styrelsebalans

Enklare förtäring bjuds i samband med föreläsningen och panelsamtalet Vi minglar och tittar sedan
gemensamt på VM matchen England-Wales. Vid matchen kan man köpa en öl till självkostnadspris.

Pris: 395 kr (inkl moms), anmälan är bindande med ett begränsat antal platser.
Tid: kl 18.00-19.30, match England-Wales kl 20.00
Plats: WTC, Mässansgata 10, vån 7, Göteborg
Anmälan: info@sakrakvinnor.se
Vi ses på World Trade Center, Mässansgata 10, vån 7!

Välkommen
Säkra Kvinnor Styrelsebalans och Spelarföreningen

Svensk representation i Global Player Council

Sveriges och Chelseas lagkapten samt Spelarföreningens styrelseledamot Magdalena Eriksson är en del av FIFPro;s Global Player Council. Tillsammans med drygt 30 andra spelare från olika länder, kön och bakgrunder kommer Magdalena att vara en del av spelarnas röst på den internationella scenen med syftet att göra de aktiva spelarnas röst hörd när det kommer till beslut och diskussioner som påverkar spelarna.

Magdalena Eriksson kommenterar sitt deltagande till Spelarföreningen. ”Det känns riktigt bra och värdefullt med ett Global Player Council. Det är så viktigt att vi spelare har ett forum där vi kan använda våra röster och tillsammans med Spelarföreningen och FIFPro jobba för positiva förändringar inom världsfotbollen.”

Vad är GLOBAL PLAYER COUNCIL?

FIFPRO:s Global Player Council stärker professionella fotbollsspelares roll i att vara med och forma sin bransch på internationell nivå, och förstärker FIFPro och dess anslutna nationella spelarföreningars mandat att skydda spelares intressen runt om i världen och värna om deras rättigheter. De aktiva spelarna kommenterar, diskuterar och påverkar globala regelverk, trender och den strategiska utvecklingen av fotbollen över hela världen. Det är också en möjlighet för spelarna att driva initiativ kopplade till spelarhälsa och personlig utveckling.

En plattform för spelare

Global Player Council är en plattform för spelare från alla delar av fotbollen, vilket säkerställer att synpunkter från både herr- och damfotboll och olika ligor från hela världen hörs.

Stärker spelarnas position

När beslut fattas som påverkar spelarnas försörjning så behövs ett forum för att få sina åsikter och frågor hanterade. Global Player Council är en plats för spelare att ta upp alla frågor de har.

Att få sin röst hörd internationellt

Medan nationella spelarföreningar är den viktigaste drivkraften för fotbollsspelares samlade röst på hemmaplan så stärker Global Player Council förmågan att ta itu med internationella frågor eftersom globaliseringen snabbt påverkar fotbollen, såsom planering av matchscheman och viloperioder kopplade till spelarnas arbetsmiljö, hälsa och säkerhet.

Global struktur för anställnings-förhållanden inom fotbollen

FIFPro* och World Leagues Forum** upprättar en global struktur för anställningar och arbetsförhållanden inom professionell fotboll.

Vid internationella arbetsorganisationen (International Labour Organization – ILO***) huvudkvarter har det under dagen undertecknats ett banbrytande avtal för att ta ett större ansvar som arbetsmarknadens parter för att stärka kollektivavtalade lösningar inom fotbollsbranschen och bidra till dess fortsatta livskraft och tillväxt.

Avtalet (Global Labour Agreement) befäster på världsnivå relationerna som många ligor och spelarföreningar har byggt upp på hemmaplan. Avtalet syftar till att främja och skydda de grundläggande principerna för kollektiva arbetsrelationer mellan representanter för arbetsgivare och arbetstagare. Med stöd av ILO kommer avtalet även att stabilisera den professionella fotbollen genom att stärka arbetsgivar- och arbetstagarrepresentanter på en global nivå och främja rättvisa anställningsvillkor inom fotbollen. Avtalet är gällande för FIFPros 66 lokala spelarorganisationer och World Leagues Forums 44 nationella ligor världen över.

Avtalet kommer att göra det möjligt för FIFPRO och WLF att ta itu med nyckelfrågor på internationell nivå som direkt påverkar anställningsrelationerna mellan ligor och spelare och att aktivt sträva efter en rättvis representation i det internationella beslutsfattandet. FIFPRO och WLF kommer också att samarbeta för att utveckla och främja kollektiva förhandlingar för att spelarföreningar och ligor ska ta ett större ansvar för att professionalisera fotbollen på inhemsk nivå.

Avtalets ambitioner och intentioner är att omfatta professionell fotboll för både damer och herrar. Vissa framsteg har gjorts på det förstnämnda genom kollektivavtal i olika former mellan ligor och spelarföreningar men på flera håll bör överenskommelser och kollektivavtal på damsidan vara en omedelbar prioritet.

”Detta är en viktig milstolpe på vägen för att säkerställa att relationen mellan arbetsgivar- och arbetstagarrepresentanter inom professionell fotboll blir starkare, mer rättvis och effektivare. Vi är glada över att ILO har godkänt Global Labour Agreement som det rätta sättet att bygga en kultur som respekterar spelarnas rättigheter som anställda.” – David Aganzo, President FIFPro

Som nästa steg kommer både FIFPro och WLF att utse representanter till Global Labour Agreement Executive Board med syfte att så snart som möjligt fastställa en arbetsplan och diskussioner framöver.

”En milstolpe för fotbollens framtid, ett steg framåt mot en mer transparent, rättvis, stabil och jämställd fotboll. Mycket arbete är kvar att göra och det är nu det riktiga arbetet börjar – implementering. Jag ser dock att fotbollen med detta GLA avtal med ILOs riktlinjer som utgångspunkt, är bättre rustad än någonsin för att ta hand och värna våra medlemmar, spelarna och säkerställa schyssta villkor i de inhemska ligorna. Vilket även är grunden för den internationella fotbollen.” – Caroline Jönsson, FIFPro och Spelarföreningen

Global Labour Agreement i korthet

  • GLA skapar ett ramverk för arbetsrelationer på världsnivå inom branschen fotboll
  • GLA kommer att överväga och diskutera alla ämnen som påverkar relationen mellan spelare och ligor. Exempelvis arbetsbelastning, matchkalendern, avtalsrelationer på internationell och nationell nivå, diskriminering eller andra ömsesidiga intressen
  • GLA kommer att hjälpa att premiera bättre strukturella relationer i länder där det kan förbättras och således även bidra till rättvisa tävlingar spelarvillkor
  • GLA erkänner grundläggande principer och rättigheter på arbetet som ILO anger

* FIFPro är en internationell facklig organisation som representerar professionella fotbollsspelare på global nivå där Spelarföreningen tillsammans med 66 andra länder är medlemmar.

** World Leagues Forum är en organisation som representerar fotbollsligor för professionella föreningar i 44 länder.

*** International Labour Organization är en organisation vars syfte är att främja social rättvisa och humana arbetsvillkor som en förutsättning för fred mellan och inom nationer.

handshake, business, deal-1910702.jpg

Nytt bonusavtal klart för Damlandslaget!

Damlandslaget och Svenska fotbollsförbundet har kommit överens med om ett bonusavtal inför EM-slutspelet som kommer nu i juli. 

Under årens lopp har man sagt åt oss i damlandslaget att vi är en ekonomisk belastning mer än en tillgång för svensk fotboll. Det har därför varit viktigt för oss att jobba för en förändring där även vi kan vara med och bidra. Att våra sportsliga framgångar också genererar någonting.

Tillsammans med Svenska Fotbollsförbundet och i samarbete med Spelarföreningen vill vi inspirera FIFA och Uefa att fördela pengar mer jämställt och därmed minska klyftorna. Detta är det i särklass bästa avtalet vi någonsin haft och det känns som ett stort steg i rätt riktning. Nu finns det ingen återvändo, säger lagkaptenen Caroline Seger. 

Sverige är framgångsrika inom både dam- och herrfotbollen. Under lång tid världsledande på damsidan. Vi menar att FIFA och UEFA missgynnar och diskriminerar Svenska Fotbollförbundet genom att inte dela ut lika stor ersättning för damernas prestationer som för herrarnas. Genom denna ojämlika ersättningsfördelning så går svensk fotboll miste om mycket pengar som skulle kunna bygga och vidareutveckla svensk barn- och ungdomsfotboll. Så nu är det dags för FIFA och UEFA att ändra detta och ersätta prestationer lika oavsett kön.

Svenska Fotbollförbundet visar genom detta nya bonusavtal att man vill ge damerna bättre ersättningar i förhållande till de ersättningar man får av FIFA OCH UEFA i samband med mästerskap för att själva kunna sätta press på FIFA och UEFA att skapa jämlika ersättningar, säger Magnus Erlingmark, Spelarföreningen.   

Spelarföreningens Styrelse 2022

Efter ett bra engagemang på årsmötet har en ny styrelse valts för verksamhetsåret 2022. Spelarföreningen är spelarnas föreningen och därför består styrelsen enligt stadgarna alltid av en majoritet aktiva fotbollsspelare för att säkerställa att Spelarföreningen alltid arbetar med de frågor som är viktiga här och nu.

Efter måndagens digitala årsmöte valde mötet enligt valberedningens linje och mångårig ordförande Anders Jemail valdes om på ytterligare ett år samtidigt som vi hälsar Magdalena Eriksson välkommen som ledamot för damlandslaget. Vi hälsar även Mia Carlsson och Fanny Hjelm välkomna som nya ledamöter för Damallsvenskan. Till ny ledamot i Superettan valdes Jiloan Hamad, ett varmt välkomnande även till honom.

Ett extra omnämnande och tack för ett bra samarbete till våra avgående styrelsemedlemmar David Lidholm, Sif Atladottir, Eric Björkander, Caroline Seger och Emelie Lundberg.

Spelarföreningens styrelse under 2022 ser ut som följer:

Anders Jemail – Ordförande

Caroline Jönsson – Vice ordförande

Erik Israelsson – Ledamot

Mia Carlsson – Ledamot

Magdalena Eriksson – Ledamot

Andreas Landgren – Ledamot

Fanny Hjelm – Ledamot

Jiloan Hamad – Ledamot

Elin Landström – Ledamot

Henrik Larsson – Ledamot

Maja Krantz – Suppleant

FIFA – Ta chansen att göra skillnad i Qatar

Fotbolls-VM för herrar ska spelas i Qatar i slutet av året. Sedan beslutet togs i Zürich 2010 har det blivit oerhört kritiserat. Över 6 500 arbetare har dött i Qatar sedan landet fick värdskapet för fotbolls-VM 2022, i samband med uppbyggnaden av arenor och infrastruktur. En siffra som sannolikt är i underkant och ingen vet hur många personer som skadats för livet.

Fifa har länge lovat migrantarbetarna ett Migrant Worker’s Center, ett hjälpcenter som skulle verka för att förbättra arbetsvillkoren på plats. Ett löfte som än idag inte har infriats.

Byggnads har arbetat i Qatar sedan 2013. Tillsammans med det internationella bygg- och träfacket BWI och FIFPRO, det internationella spelarfacket, har vi genomfört flera kontroller av arbetsmiljön. Resultatet har visat på flera livsfarliga brister som aldrig hade accepterats på en svensk arbetsplats. Vi har även träffat migrantarbetare som vittnat om ett system som närmast kan liknas med modernt slaveri. Med vedervärdiga villkor i såväl arbete som boende, och ett system som påminner om livegenskap.

FIFA pratar gärna om de bestående effekterna som de vill skapa i samband med sina mästerskap. Ett globalt sportevenemang ska inte bara vara en cirkus som drar förbi och lämnar värdstäderna med en ekonomisk baksmälla. Fifa, som slog på stora trumman och stolt presenterade sin nya policy kring mänskliga rättigheter 2017, som pratar om hållbarhet, jämlikhet och varaktig förändring. Är det bara vackra ord i fallet Qatar?

Fifas insatser för att förbättra villkoren för de miljoner migrantarbetare som bygger deras mästerskap har långt ifrån varit tillräckliga och inte implementerade på marken. Nu gör vi, representanter för byggarbetare och fotbollsspelare, ett sista försök.

I slutet av mars är vi från Byggnads och FIFPRO på plats i Qatar när FIFA:s exekutiva kommitté sammanträder. Vi gör ett sista försök att få Fifa att ta ansvar för eftermälet av sitt mästerskap och kräver upprättandet av Migrant Worker’s Center i Qatar. En bestående infrastruktur som kan bevaka migrantarbetarnas situation, som kan ge dem stöd och vägledning.

Påtryckningar från Fifa och resten av fotbollsvärlden är helt nödvändiga för att få den qatariska regimen att ändra riktning. Tiden är knapp, Fifa måste agera nu. Det utlovade Migrant Worker’s center i Qatar måste bli verklighet. Annars kan vi bara krasst konstatera att organisationen fortsätter att nonchalera de mänskliga rättigheterna. Då är det rött kort Fifa!

Johan Lindholm
förbundsordförande Byggnads
Caroline Jönsson
generalsekreterare Sport Pro Sverige, Styrelseledamot FIFPro
Magnus Erlingmark
generalsekreterare Spelarföreningen