Magnus och Caroline hos Unionen

Nytt samverkansavtal med Unionen

Spelarföreningen och Unionen har under en tid sett över och utvecklat samverkansavtalet och kommit överens om nya former för samarbetet framöver.

I det nya samverkansavtalet har vi förtydligat respektive organisations uppgifter och hur vi kan och ska arbeta tillsammans för tillvaron och villkoren för fotbollsspelarna i Sverige.

– Vi är väldigt glada och förhoppningsfulla att det nya avtalet ska ge oss ett mer utvecklat samarbete framöver och ska inte sticka under stolen med att de nya formerna möjliggjorde att vi kunde skriva ett nytt kollektivavtal för Damallsvenskan och Elitettan, säger Spelarföreningens generalsekreterare Magnus Erlingmark.

Tydligt är att det nya samverkansavtalet var en del av nycklarna till att ett nytt kollektivavtal för damfotbollen kunde skrivas tillsammans och ge spelarna schysstare villkor framöver.

– Vi är också tacksamma för förståelsen och progressiviteten som Unionen visat i samband med samtalen om en ny form av samverkan och ser mycket fram emot att arbeta under de nya formerna, fortsätter Magnus.

Nu börjar således arbetet med att omsätta avtalet till praktiskt arbete och tillsammans se efter fotbollsspelarnas bästa.