Eleda stadion årets gräsplan 2023

Årets gräsplan i Allsvenskan har för femte gången totalt och tredje året i rad gått till Eleda stadion i Malmö, priset är en del av Spelarnas pris och röstas fram enbart av spelarna via Spelarföreningen.

Under Spelarträffen på Smögen tidigare i veckan delades priset ut till Måns Andersson och Magnus Olsson (bilden) som representanter för planen och Malmö FF.

Det här betyder jättemycket för oss, vi är jättestolta att över att kunna ha en gräsplan som vinner priser varje år i stort sett. Fotboll ska ju spelas på gräs så vi är fantastiskt nöjda och glada. Det blev ju både guld i Allsvenskan och guld för årets bästa plan så det är vi nöjda med. Vi har redan börjat förbereda för nästa säsong. Säger Magnus Olsson som mottog priset tillsammans med Måns.

Priserna till årets plan delas ut i samarbete med vår huvudpartner Skånefrö.

Spelarnas pris delas ut i följande kategorier: Årets plan Allsvenskan och Damallsvenskan, Årets Spelare i Allsvenskan, Superettan och Damallsvenskan samt årets domare i Allsvenskan och Damallsvenskan.

FOTON: Anders L Eriksson, Bildbyrån och Jacob Zocherman för Spelarföreningen