Reglerna för Matchfixing skärps

Riksidrottsförbundet beslutade under helgen att skärpa reglerna i antimatchfixing-reglementet. Skärpningen innebär att du som spelare inte får spela på din egen tävling. Det innebär exempelvis att om du spelar för ett lag i Damallsvenskan inte får ”betta” på varken ditt eget lag eller något annat lag i samma serie/tävling. De nya reglerna börjar gälla omgående.

Självklart säger vi nej till Matchfixing och vår rekommendation är att du som spelare inom Sverige inte bettar på Svensk fotboll överhuvudtaget, säger Magnus Erlingmark, Generalsekretare för Spelarföreningen

Vill du lära dig mer om hur du bör agera om du kommer i kontakt med Matchfixing eller vad som gäller för dig. Gå in på Riksidrottsförbundets minmatch.