Magdalena Eriksson invald i World11

Efter en stark säsong som lagkapten i klubblaget med ligavinst och både OS- och Champions Leauge final i bagaget har Magdalena Eriksson blivit framröstad av sina kollegor som en av de bästa fotbollsspelarna i världen. Vi säger stort grattis till Magdalena som är en av 11 spelare i årets världslag. I ett uttalande till Spelarföreningen säger Magdalena;

Jag känner mig extremt hedrad, stolt och uppriktigt glad över att bli invald och vara en del av World11 tillsammans med 10 andra fantastiska fotbollsspelare. Jag tycker att det här priset är väldigt viktigt eftersom det hjälper till att skapa drömmar för unga tjejer och killar därute att de kan uppnå det dom vill och samtidigt få ett erkännande för det. Jag tycker också att det är ett bra sätt att summera året och att bli utvald av lagkamrater, kollegor och även motståndare är en stor ära. Därför betyder den här utmärkelsen väldigt mycket för mig. Det betyder kanske till och med mer än andra priser jag har fått eftersom det faktiskt är mina kollegor som röstat fram detta. Jag tycker också att FIFPro gör ett fantastiskt jobb genom förhandlingar men också genom att finnas där som ett stödsystem för oss spelare över hela världen. Det är ett viktigt arbete dom gör så jag vill passa på att tacka dom för det.

FIFPro och FIFA tillkännagav idag på The Best FIFA Football Awards världslaget för 2021 på både dam- och herrsidan. World11 röstas fram av professionella fotbollsspelare världen över, spelarna med flest röster tar sedan plats i en världselva. Läs mer hur röstningen går till hos FIFPro.

Här hittar du hela World11 2021: