A-kassa och inkomstförsäkring

Om du blir arbetslös och är med i en svensk a-kassa kan du få arbetslöshets­ersättning, men aldrig mer än 80 % av ersättningstaket på 25 025 kr/mån. Det blir ungefär 14 500 kronor efter skatt. Allt du tjänar över 25 025 kronor är pengar som a-kassan inte ersätter – men om du dessutom är medlem i Spelarföreningen/Unionen kan du få ett extra tillskott genom inkomstförsäkringen. En grundförutsättning för att kunna ta del av inkomstförsäkringen som ingår i Unionen medlemskapet är alltså att du är anmäld till a-kassan. Du anmäler dig här!

I ditt medlemskap hos Spelarföreningen/Unionen ingår en inkomstförsäkring som täcker 80% av lön upp till 60 000 kr/månad. Vill du täcka högre löner finns extra inkomstförsäkring att köpa till. Läs mer hos Unionen.