Bojkott av sociala medier

För att betona att sociala medieföretag måste göra mer för att få bort diskriminerande övergrepp mot spelare och idrottare online och för att framhäva att kampen mot diskriminering långt ifrån är över, kommer FIFPRO och Spelarföreningar världen över att gå med i en PFA-ledd bojkott för sociala medier från 15.00 fredagen den 30 april till 23.59 måndag den 3 maj.

Bojkotten i sig kommer naturligtvis inte att stoppa de pågående och ihållande hatmeddelanden som fotbollsspelare och idrottare fortsätter att få på sociala medier. Det kommer dock att visa vår kollektiva vilja att ta proaktiva steg i denna fortsatta kamp och lyfta fram den ansvarsskyldighet som sociala medieplattformar har när det gäller att ta itu med hat och hot online.

Det är hög tid för en aktion som den här för att visa att fotbollen menar allvar. Det här kommer märkas för sociala medieföretagen och deras ägare. De måste på något sätt ta ansvar när en så stor rörelse som fotbollen tar till en kollektiv aktion som den här. Det kommer att synas!

– Elin Landström, Player Legal Manager Spelarföreningen och fotbollsspelare Linköpings FC

Andra organisationer såsom ligor, klubbar och välgörenhetsorganisationer i Storbritannien – inklusive FA, EPL, FA Women’s Super League, Women In Football och Kick it Out kommer att delta i denna aktion. Delta du också!