STREJKEN I SERIE A – FÖR ATT INTE KLUBBARNA SKALL KUNNA FRYSA UT SPELARE SOM INTE VILL SKRIVA PÅ NYTT AVTAL!

Som ni säkert sett så strejkar spelarna i Serie A i Italien. Detta gör man för att klubbarna vill att man skall kunna ha rätten att flytta bort en spelare från A-truppen till U- eller J-truppen om spelaren inte väljer att skriva på ett nytt avtal innan det gamla har gått ut.

Liknande saker har hänt i Sverige också men framför allt har vi i Sverige haft problem med att klubbar stänger av spelare från att få spela match med A-laget trots att det är en spelare som alltid normalt är ordinarie. Vi rekommenderar våra medlemmar som blir utsatta för detta att kontakta oss direkt för att sedan ta upp det är till Svenska Fotbollförbundets skiljenämnd. Det finns sedan en tid tillbaka en dom i skiljenämnden gällande detta.