Skatteproblem – har klubben betalat till Din AGENT?

Nu börjar resultatet av Skatteverkets revisioner av föreningarna sprida sig till spelarna också. Många får i dagarna brev om höjning av taxerad inkomst. Detta gäller spelare där agent varit med och där klubben har betalat direkt till honom. Man menar att spelaren haft förmån av en ej avdragsgill kostnad och skall därför skatta. SFS har varnat för detta tidigare. Vem som har rätt vet vi inte ännu.
Värst av allt så får spelaren skattetillägg också med 40% på undandraget belopp. Ex förmån 100000 skatt ca 50000 + 20000 i skattetillägg.
Hör av Dig om Du drabbats av detta, vi har tagit fram ett svar till skattemyndigheten.

SvFF har en dialog med Skatteverket och vi hoppas på en lösning.  Man fram till dess får vi räkna med att Skatteverkets bedömning gäller.  För vanliga anställda är reglerna så.  I Danmark skattar man för förmånen.

Vårt råd är att Du räknar med förmånsbeskattning om klubben betalar Agenten.  Betalar Du själv får Du inte dra av det.  För Dig som spelare verkar detta som en bra lösning i alla fall, att klubben betalar  –  om inte klubbens utgift dras av från andra belopp (klubben betalar 100000 men sänker samtidigt Din andra ersättning med motsvarande belopp.

Många kringelkrokar – ring oss om Du funderar och framför allt hör av Dig om Du hör något från Skattemyndiheten.

Gert Persson