SÄG ALLTID NEJ DIREKT TILL ATT DELTA I MATCHFIXING!

Matchfixing (uppgjorda matcher) är något som vi i Sverige hittills varit förskonade ifrån. Idrott handlar om rent spel och ingen vill vinna genom fusk. MAtchfixing skadar sporten väldigt mycket genom att man inte kan lita på att det handlar om rent spel. Därför är det extremt viktigt att ALDRIG säga ja och delta i matchfixing och vi vill upplysa er om detta. I vårt grannland Finland har det under ett par gånger under senare år förkommit matchfixing och nyligen också i Norge. Om du som spelare skulle bli kontaktad av någon som vill att du skall vara med i någon form av matchfixing så säg NEJ direkt och polisanmäl direkt. Man kanske inte tycker att det har någon betydelse. Tex så kanske de som frågar vill att man skall ordna till ”matchens första hörna åt ett av lagen” och så blir man erbjuden pengar för detta. Problemet är bara att har de väl fått dig som spelare att delta så är du fast och har mycket svårt att komma ur det. De som sysslar med matchfixing är grovt kriminella och drar sig inte för att ta till hårda tag, så säg alltid NEJ till matchfixing!