Matchfixing

Att delta i matchfixing och bli dömd innebär slutet för en spelares karriär. Detta med all rätt då manipulation av matcher för egen vinning inte hör hemma inom idrotten. Men även spekulationer kring att vara misstänkt för att ha varit delaktig i matchfixing kan också med stor sannolikhet ödelägga en karriär eller åtminstone försvåra möjligheterna till en bra karriär. Det är därför av yttersta vikt att man fram tills att någon är dömd undviker att spekulera i namn på spelare eller klubbar. Vi har genom vårat arbete som spelarförening träffat flera spelare som spelat/spelar i klubbar som anklagats för att varit inblandade i matchfixing. Deras möjligheter att kunna hitta nya klubbar kan och i vissa fall har drastiskt försämrats vilket är förödande för en fotbollsspelare som redan ofta har en kort karriär. Vi måste få bort allt vad matchfixing heter från fotbollen i Sverige men också i världen. Att spekulera i media kring spelare och klubbar som inte på något sätt är dömda tycker dock inte vi är rätt väg att gå!

Som spelare har du stor möjlighet att kunna påverka fotbollens framtid genom att ta ditt ansvar. Vi rekommenderar samtliga spelare att förhålla sig till matchfixing enligt följande code of conduct:

code-of-conduct

Vi rekommenderar även Riksidrottsförbundets material kring matchfixing på minmatch.se