Viktig information angående identitetskapningar.

Med anledning av det ökade antalet ”identitets kapningar” i samhället som skett under 2013-2014 vill vi från Spelarföreningen gå ut med information om hur man kan försöka undvika att få sin identitet kapad.

Det finns en trend som visar att de identiteter som är intressanta att kapa är de som har höga inkomster och av någon anledning ej finns kvar i Sverige men fortfarande är folkbokförd här.

• Skriv ut dig ur Sverige om du inte längre arbetar eller bor permanent, alternativt skriv dig på en nära släktings/väns adress som kan ha koll på din post.
  • Stäm frekvent av var du är folkbokförd.
  • Ha alltid kontroll på din post/vet vart den går.
  • Att du har koll på dina finanser och gör löpande kontroller på löneinbetalningar etc.
  • Om du förväntar dig skatteåterbäring kontrollera att den inkommer.
  • Abonnera på SMS-tjänst som aviserar om kreditkontroll gjorts. Görs t.ex. på www.minuc.se
  • Avsluta och töm bankkonton när du lämnar/flyttar från Sverige alternativt spara ett konto som du kontrollerar löpande.
  • Kontakta Bolagsverket för att kontrollera eventuella registreringar som ledamot i oönskade bolag. Ring 0771-670 670 och uppge ditt personnummer.
  • Skaffa en e-brevlåda för att ta emot din myndighetspost digitalt istället för på papper för att försvåra för obehöriga att komma åt din post. Se anvisningar på www.minameddelanden.se
  • Om ni blivit utsatt för identitetskapning vänd er till magnus@spelarforeningen.com eller 0706-989831 för mer information.