GULDFÅGELN ARENA – SPELARNAS PRIS FÖR ÅRETS FOTBOLLSPLAN I ALLSVENSKAN 2013

Guldfågeln Arena har av de Allsvenska fotbollsspelarna röstats fram till årets plan i Allsvenskan 2013.

Underlaget på de allsvenska arenorna är en viktig del i spelarnas arbetsmiljö och frågan om konstgräs eller ej är ständigt återkommande. Spelarföreningen startade därför i år ett planbedömningssystem där lagkaptenen  i bortalaget fick ge sitt betyg på planerna direkt efter match.  Betygen som fanns att välja på var på en skala mellan 1-5 där 1 var mycket dåligt och 5 mycket bra.

Vår förhoppning är att detta kan bli en positiv utmaning för de ansvariga på arenorna och därmed bidra till att vi får bättre planer framöver samt även göra spelarnas arbetsmiljö bättre i och med att man minimerar risken för skador relaterade till underlag. Priset till Guldfågeln Arenas planskötare kommer att delas ut i samband med Kalmar FF;s första hemmamatch i Allsvenskan 2014.

Här har vi resultatet av 2013 års planbedömning: