Den största undersökningen om arbetsvillkor bland professionella fotbollsspelare någonsin

FIFPro, den internationella organisationen för professionella fotbollsspelare, offentliggör idag den största undersökningen någonsin som beskriver professionella fotbollsspelares arbetsvillkor. Undersökningen är genomförd i 54 länder, 87 ligor och totalt ca 14 000 spelare har svarat på undersökningen. Undersökningen är gjord bland spelare i Afrika, Europa samt Syd- och Nordamerika. Spelarna fick svara på 23 stycken frågor gällande ämnen som lön, avtal, övergångar, träning, matchfixing, våld, arbetssäkerhet, hälsa, välmående och utbildning.

Undersökningen visar att myten om att professionella fotbollsspelare lever ett lyxliv inte stämmer. Undersökningen visar att 45% av alla spelare i undersökningen tjänar under 1000 USD/månad och medellönen liggen mellan 1000 och 2000 USD/månad. 2% av alla spelare tjänar över 720 000 USD/månad.

Undersökningen visar också att 41% av spelarna inte har fått sin lön i tid under minst en gång de senaste två åren. 6% av spelarna har blivit pressade att skriva på nytt avtal och har blivit tvingade att träna själva alltså har inte fått träna tillsammans med laget om de valt att inte skriva på nytt avtal. Detta är bara några exempel och mer kan du finna i bifogat material eller via FIFPro:s hemsida i länken nedan.

Läs all info på FIFPro:s hemsida nedan.

sweden-fran-2016-fifpro-global-employment-reportsweden2-fran-2016-fifpro-global-employment-report-2