DANI ALVES – SPANIEN HAR FÖRLORAT KAMPEN MOT RASISMEN!

I Barcelonas senaste ligamatch  kastades en banan in mot Barcelonas brasilianske ytterback Dani Alves som tog upp den och åt upp den innan han slog hörnan. Han är besviken på FIFA och att man inte är tuffare i kampen mot rasismen.

För något år sedan bytte Kevin-Prince Boateng från Milan och Serie A (rasismen är även där är ett återkommande problem på läktarna inom fotbollen) till Schalke 04 och Tyskland p g a av den rasism han fick utstå i samband med matcher.

Allt detta är fullständigt obegripligt i vår så globaliserade värld att vi gör skillnad på olika människor. Det är p g a av bl a dessa händelser som Spelarföreningen sedan 2006 driver kampanjen Ge rasismen rött kort för att visa att spelarna ALDRIG kommer acceptera rasism eller trakasserier p g a olikheter.