Att tänka på innan du blir utlånad!

Har du inte fått den speltid du hade önskat under våren? Då kan utlåning vara ett bra alternativ för dig. Men det finns saker du måste se upp med så att du inte blir ständ från spel under nästa vårsäsong.

Man får som spelare tillhöra 3 lag under en säsong men bara spela matcher med 2. Med spelsäsong menas här det internationella spelåret från 1 juli – 30 juni. Detta innebär att om du tillhör klubb A och har ett avtal med klubb A som går ut den 31 december i år och blir utlånad under hösten till klubb B så skall du se till att inte spela någon match med klubb A efter den 1 juli. Det innebär att du enbart spelar med klubb B under hösten till och med att ditt avtal med klubb A går ut. I detta fall kan du välja att spela för en klubb C from 1 januari.
Om det är så att du har spelat med klubb A efter 1 juli och blir utlånad och spelar med klubb B under hösten så får du under våren from 1 januari inte spela med en klubb C.

Hoppas att du förstått. Om inte kontakta oss så förklarar vi lite närmare.